Съвети при изработка на сайт на кафене

Основна част от това да имате собствено кафене е да бъдете откривани от потенциални клиенти, когато потърсят Вашите продукти (кафето) и услуги (безплатен WiFi). Друга много важна част е това да разкажете историята на заведението си, тя да бъде чута и разбрана от хората, които Ви посещават и те да говорят за нея.

Така че, ако се чудите какво общо има това с уеб сайтът на Вашето кафене, отговорът е „Всичко“. Решихме да Ви предоставим няколко съвета, които да Ви помогнат да споделите Вашата история открито и да спечелите много нови клиенти.

 1. Страниците на сайт на кафене

  В главното си меню е добре да включите следните страници:

  – начало

  – нашата история

  – меню

  – Кафе

  – Сладки

  – Други

  • Предстоящи събития

  • Намерете ни

  • Свържете се с нас

Други страници, които можете да добавите са:

 • Пазарувайте сега (ако имате онлайн магазин или предлагате поръчка за дома)

 • Резервация

 • Ваучери за подарък

 • Нашият екип

2. Привлечете вниманието

Началната Ви страница е първото впечатление, което ще направите на Вашите посетители. Според Business Insider, разполагате с не повече от 7 секунди за да привлечето вниманието на аудиторията си и да ги убедите да разгледат останалата част от сайта. Тъй като много хора ще разглеждат сайта Ви от телефоните си, добавете телефонният си номер и адрес на видно място.

Не забравяйте да сложите и линкове към социалните мрежи, в които сте най-активни. За кафенета и сладкарници препоръчваме да използват Instagram и Facebook.

3. Напишете историята си

Всички ние искаме да научим повече за местата, които посещаваме и марките които купуваме преди да похарчим парите си. Искаме да сме сигурни, че това е възможно най-доброто място, възможно най-добрият продукт и услуга.

За да изградите доверие в клиентите си, трябва да имате история. Разкажете историята в сайта си, направете я увлекателна и интересна за посетителите и ги оставете да я разказват (споделят) със свои близки и приятели. Историята трябва да вдъхва доверие, защото рядко клиентите ще напуснат зоната си на комфорт и ще отидат на непознато за тях място. Ето няколко въпроса, които ще Ви помогнат:

 • От къде идва страстта Ви към този тип бизнес?

 • Какво прави Вашето заведение специално?

 • Какви са Вашите основни ценности?

 • Колко дълго сте в бизнеса?

 • Защо някой да избере Вашето кафе, пред това на конкурентите Ви?

4. Направете снимки

Заснемете заведението си. Опитайте се да направите така, че Вашите потенциални клиенти да почувстват атмосферата и настроението във Вашето заведение. Заснемете персонала, докато обслужва посетителите и представете всеки един от тях в сайта. Бъдете дружелюбни и отворени към въпроси и коментари.

5. Събития

Ако организирате събития, погрижете се да ги включите не само в профилите си в социалните мрежи, но и в сайта си. По време на събитията, снимайте, правете клипове и ги публикувайте за да могат да бъдат видяни от клиентите Ви. Направете ги съпричастни.

6. Дизайн

Изберете дизайн, който да отговаря на брандинга на Вашето кафене или заведение. Например, ако интериорът и логото Ви са решени предимно в черно и червено, използвайте и тези цветове (но без да прекалявате) и в сайта си. Пренесете атмосферата от физическият обект, в сайта си (а защо не и профилите си в социалните мрежи).

7. Контакти

Почти задължително е да включите и Google Maps във Вашият сайт за да улесните намирането и за да могат посетителите Ви да видят какви забележителности и обекти могат да посетят в близост. Полезно ще бъде и ако кажете на хората къде да паркират, особено ако бизнесът Ви е разположен в зона с висока концентрация на трафик.

Използвайте всяка възможност за да получите контактите на посетителите на сайта на Вашето кафене или заведение. Добра идея е да им предоставите специални намаления или ваучери за отстъпка, ако попълнят имейл адреса и имената си. Така ще имате възможност да им изпращате покани за събития, промоции и всякаква друга информация, която сметнете за полезна.

Ако сте готови да поръчате сайтът на Вашето кафене, попълнете формата по-долу.

Изпратете запитване за оферта

Моля, изберете услугата, от която имате нужда
Моля, опишете услугата, от която имате нужда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *