Съвети при изработка на сайт на зъболекар/стоматолог

Прекалено много стоматолози не успяват да изградят сайта си, така че той да отговаря на репутацията, която желаят да имат пред пациентите си. Някои интернет страници на стоматологични кабинети са прекалено общи. Целта им е единствено да се избегне липса на каквото и да е присъствие в интернет или иначе казано „за отбиване на номера“. От друга страна, съществуват зъболекари, които харчат солидни суми за сайт, който да накрая съществено се отдалечава от тяхната практика и следователно не е от полза за привличане на пациенти.

Ако това е едно от нещата, които се случват с Вас, то имайте предвид, че пациентите няма да знаят нищо повече за Вашата практика, като по този начин ще пропуснат и причината да изберат Вас за техен стоматолог. За да избегнем това, е важно да изградите сайта си в съответствие с Вашата практика и начина, по който искате да Ви възприемат пациентите.

Например, ако сайтът Ви е стар и неподдържан, то по всяка вероятност те ще Ви асоциират с нещо старо, което пък води до асоциация с болка и неудобство. Ако сайтът е нов, спретнат и оптимизиран за мобилни устройства, то те ще направят точно обратната асоциация. Ще свързват Вас и Вашата практика с нещо модерно и удобно. По този начин ще привлечете своите „идеални пациенти“, които ще търсят точно това, което Вие предлагате, от една страна. От друга страна, тези от тях, които търсят нещо различно от това, което предлагате Вие, ще изберат друг стоматолог, когото да посетят.

Ето няколко съвета как да изградите по-добре сайтът на Вашият стоматологичен кабинет:

 1. Планиране

  Преди да похарчите и левче за създаването на сайт или за обновяването на вече съществуващ такъв, решете какво желаете да мислят хората, когато посетят Вашият сайт. След като решите какво впечатление искате да имат хората за Вас, създайте негово визуално представяне. Изберете цветове, шрифтове и снимки, които ще съвпадат с Вашата идея.

  Ако изпитвате затруднение при този избор, можете да поискате помощ от дизайнера си.

 1. Използвайте персонализирани снимки

  Част от платените снимки, които често се използват в сайтовете са много неавтентични и имат силата да направят така че сайтът на Вашата стоматологична практика да изглежда стар. Ето защо препоръчваме да използвате снимки на реални хора (доволни клиенти) и места (Вашият кабинет).

 1. Мислете дългосрочно

  Как желаете да изглежда Вашата практика след 3 години? Какъв тип пациенти желаете да привлечете? Ако желаете по-платежоспособни – направете така че сайтът Ви да изглежда подходящ за тях. Ако желаете да наблегнете на специална услуга, която предлагате, то включете и нея.

  Без значение какво искате от Вашата практика, уверете се, че желанието Ви съвпада със сайтът, който ще изградите.

 1. Мобилна оптимизация

  Хората ще влизат в сайта Ви от множество устройства, затова е от изключително значение сайтът Ви да бъде оптимизиран за всяко едно от тях. Това означава автоматично да се приспособява към тях и да изглежда и работи добре. Почти всеки уеб дизайнер ще може да изработи такъв сайт за Вас.

 1. Контактна информация

  Има само няколко неща, които дразнят пациентите повече от това да трябва да „ровят“ за Вашата контактна информация. Уверете се, че Вашата контактна информация и профили в социалните мрежи са на видно място на всяка страница, така че хората да могат да се свържат с Вас в момента, в който решат, че желаят да бъдете техният зъболекар.

Ако сайтът на Вашият стоматологичен кабинет не изглежда така, както си го представяте, свържете се с нас и ние ще Ви помогнем да превърнете визията си в реалност.

Изпратете запитване за оферта

Моля, изберете услугата, от която имате нужда
Моля, опишете услугата, от която имате нужда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *