Съвети при изработка на сайт за събития – фестивали, конкурси

От това да задържите хората във Вашата страница до това да спечелите тяхното доверие… ето пет съвета за изграждане на отличен сайт за Вашето събитие, който ще превърне посетителите в развълнувани присъстващи.

1. Информация за събитието

Според проучвания отнема само 50 милисекунди да формираме мнение за уеб сайт и да решим дали искаме да останем или да излезем. Целта на Вашият сайт е да бъде релевантен за Вашата аудитория и да им обещае, че ще им даде нещо стойностно.

На първо място сайта трябва да предоставя информация за името на събитието, негово описание (какво, къде и кога), цена на билета или регистрацията (ако има такива) и разбира се сайта трябва да включва ясни бутони, които да подтикват към действие, например „Регистрирай се“, „Купи билет“ и други.

 1. Използвайте атрактивни снимки

  След като посетят Вашата страница повечето потенциални присъстващи се насочват към YouTube или към Google изображения, където търсят визуално доказателство или представяне на Вашето събитие под формата на видео или снимки.

  Съдържанието на страницата е важно, но визуалното представяне също играе роля при процеса на вземане на решение дали потенциалните участници да посетят Вашето мероприятие (фестивал, пленер, изложба или друго) или не.

 1. Социално доказателство

  Хората взимат решения основавайки се на начина, по който виждат, че се държат други хора. Това е в природата на човека. Ето защо отзивите от вече присъствали и от популярни личности в сферата, в която е Вашето събитие, фестивал или друго е от съществено значение.

  Всъщност 70% от клиентите във всички бизнеси имат нужда от социално доказателство преди да направят покупка. Това прави хората по-уверени относно преживяването, което ще имат и ще ги стимулира да се запишат за участие.

  4. Лесно плащане

Веднъж щом някой е решил да купи билет и да участва във Вашето мероприятие не правете плащането трудно, защото това ще ги накара да се съмняват в своя избор. Проучвания сочат, че всяка стъпка в процеса на плащане води до намаляване на трансакциите с 10%.

Разбира се, не трябва да забравяте и мобилната оптимизация: проучвания сочат, че покупките през телефон са се увеличили със 160%.

 1. Фокусирайте се върху SEO оптимизацията

  Оптимизацията помага на Вашият сайт да бъде открит органично, но е важно да използвате правилните ключови думи. За да направите добро проучване използвайте инструменти, като Google Keyword Planner и Moz за да знаете какво търсене имат ключовите думи, да тествате няколко такива и да сравните резултатите им. Веднъж щом установите тези, за които се класирате най-добре ги включете в съдържанието си, заглавията и алт таговете на снимките.

Изпратете запитване за оферта

Моля, изберете услугата, от която имате нужда
Моля, опишете услугата, от която имате нужда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *