Съвети при изработка на новинарски сайт

Напоследък все повече хора четат новините в интернет, като се очаква интернет новините скоро да превземат телевизионните новинарски емисии. Това означава, че в момента е по-добре от всякога да навлезете в индустрията. Но това да бъдете сред най-популярните новинарски сайтове не е толкова лесно, колкото звучи. Необходими са SEO познания, страхотни ресурси и отлично писане.

Ето няколко трика от най-добрите в този бранш.

1. Публикувайте възможно най-бързо

Най-важното нещо за този тип сайтове е да предоставите точни новини възможно най-бързо. Ако първи публикувате новини, то ще видите чудеса в трафик статистиката.

Напишете статия възможно най-бързо и добавете детайлите по-късно. Дори сайтове, като CNN добавят нова информация в стари статии, когато е могат, като се стремят да бъдат първи в отразяването на събитията. Най-често първият публикувал дадена история получава най-много прегледи. Така че, ако сайтът не е първи, по всяка вероятност ще е последен.

2. Първо отговорете на важните въпроси

Добрата журналистика се основава на следната концепция:

 • Кой?

 • Какво?

 • Кога?

 • Къде?

 • Защо?

 • Как?

Тези прости въпроси служат за рамка за всяка новинарска история писана някога. Ето защо е важно Вашият сайт да ги усвои бързо.

През годините обхвата на вниманието на хората е намаляло. В резултат на това най-добрите новинарски сайтове са променили начина, по който предоставят новините за да може най-важните детайли да са на първо място (т.е. Започват с Как? Защо? Къде?…)

Първият параграф от една новинарска статия трябва да има цялата тази информация събрана в начин, който е лесен за четене.

 1. Интересни истории

  Всеки, който прекарва повече време в четене на най-популярните новинарски сайтове ще види, че те покриват повече от просто глобални събития. Има цели раздели за забавление и интереси.

  Не пренебрегвайте тези секции, те често носят голям трафик, а и включването на малко позитивност в сайта е страхотен ход.

4. Баланс

Живеем във време, в което гледането на нова история е често по-лесно от четенето и. Така че има логика видео съдържанието да е първо, нали? Е… не точно.

Проучвания сочат, че поколението на милениалите предпочита да чете новини, вместо да ги гледа. Ето защо направете така, че да балансирате между писано и видео съдържание.

 1. Модерирайте коментарите

  Всеки, който е бил поне веднъж в коментарите на новинарски сайт, знае че тази секция е бойно поле. Всеки притежава собствено мнение, което защитава. Това не означава, че трябва да толерирате обидите. За да имате успешен новинарски сайт са Ви необходими добри модератори на коментарите. Новинарските сайтове трябва да са място на дискусии и информация, а не явзителност. Не такава е действителността в България обаче, където именно в тези сайтове, чрез секцията за коментари се цели манипулирането на общественото мнение.

Изпратете запитване за оферта

Моля, изберете услугата, от която имате нужда
Моля, опишете услугата, от която имате нужда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *